Je bent hierOrienteringsloop Nieuws

Orienteringsloop Nieuws

7 april 2019 - Splits 5e HOC93

orienteringslopen - Splits 5e HOC93
Een gloednieuwe kaart van de wijk Koedijkslanden in Meppel, getekend door Richard Wols. De baanlegging was ook in zijn handen. Tezamen met prachtig lenteweer maakte het een perfecte dag voor deze 5e competitiewedstrijd. Zij die er niet waren, hebben wat gemist.

De splits kun je VIA DEZE LINK vinden.3 maart 2019 - 2e NC tevens 4e HOC'93


Een natte bedoeling vandaag tijdens de 2e Nationale Competitie die tevens gold als 4e HOC'93 Competitiewedstrijd 2018-12019.

Na zo'n 60-70 uur revisie-werk en nog wat last-minute beperkingen opgelegd door de boswachter konden we toch een goede wedstrijd neerzetten. Met dank aan de baanlegger, Anne Heikoop en onze voorzitter die het revisiewerk weer op zich heeft genomen.

Naast dat het nat was, vormde de slechte beloopbaarheid door het vele kapwerk een behoorlijke uitdaging. Daarnaast waren er ook enkele prachtige goed beloopbare percelen. Hopelijk hebben jullie van die stukken ook nog kunnen genieten.

De uitslagen staan onder het uitslagenmenu.
De splits vind je via:Split times, WinSplits Online

Blijkbaar ligt splitsbrowser eruit. De splits zijn daar ook geüpload maar komen niet in beeld.


16 februari 2019 - Aanpassing uitslag 3e HOC'93

orienteringslopen - Aanpassing uitslag 3e HOC'93
Na afloop van de wedstrijd afgelopen weekend was er de nodige onenigheid over post 121. Na bestudering van de situatie hebben we besloten de post eruit te halen en de uitslag aan te passen.

Toelichting: de post stond in de verlaging die de kaart aangaf echter klopte de directe omgeving van de post niet volledig en (het belangrijkste) het postobject lag in werkelijkheid zo'n 10-12m noordelijker en dus dichter bij het pad. Op bijgevoegde afbeelding is de nieuwe situatie geschetst. Het postobject op de kaart was een verlaging. In het terrein is het eerder een vertakking van de greppel of zou het symbool van kleine natuurlijke verlaging gebruikt moeten worden. De diepe greppel/gully noord van de post klopt niet geheel qua vorm en ligging en het open met bomen west van de post is momenteel middelgroen. Mede vanwege een omgevallen boom was de gehele situatie onoverzichtelijk en was de post (en ook het postobject) zeker vanuit een west/zuidwestelijke nadering niet zichtbaar.

In een enkele categorie zorgt dit voor een lichte verschuiving qua klassering.

10 februari 2019 - Natte 3e HOC'93

orienteringslopen - Natte 3e HOC'93
Nat... dat was het vandaag tijdens de 3e HOC'93 Competitie op Havelte-Oost. Maar het kwam gelukkig nog niet met bakken uit de lucht. De uitslagen en de splits staan online. De uitslagen zoals gebruikelijk via het menu hierboven en de splits via DEZE LINK .
We bekijken nog de situatie bij 2 posten waarover wat twijfels waren. De uitslagen zijn dus nog met een slag om de arm.20 januari 2019 - Uitslagen splits 2e HOC93 2018-2019

orienteringslopen - Uitslagen splits 2e HOC93 2018-2019
Wat een supermooie dag om het bos in te gaan. Net boven het vriespunt, strak blauwe lucht en volop zon. De bovenlaag in het bos kraakte lekker onder je voeten als je dwars door liep. De dichte begroeiing zorgde bij een enkele post voor sommigen voor wat tijdverlies (en jammer genoeg soms wat veel ????). Maar goed in 2019 zijn we met HOC'93 nu ook weer in actie gekomen.

10 februari gaan we verder op Havelte-Oost. Kom je ook weer? Dan geen OL-Trail maar probeer een route 5. Hemelsbreed 4,5km en middel tot eenvoudig qua moeilijkheid. Je komt waarschijnlijk op zo'n 6-7km uit. Probeer het eens uit!

De splits staan weer op Splitsbrowser. Een tijdje lukte het niet om de tussentijden te uploaden maar de makers hebben de site geüpdatet en je kan jezelf weer vergelijken met de andere lopers (in je eigen categorie maar ook met de andere categorieën in jouw route).
Veel plezier met nakaarten.... enne de uitslagen vind je via het menu hierboven.

DE TUSSENTIJDEN

Laat alle nieuwsberichten zien