Je bent hierOrienteringsloop Nieuws

Orienteringsloop Nieuws

16 februari 2018 - Tussenstand na 3 wedstrijden

orienteringslopen - Tussenstand na 3 wedstrijden
De tussenstand in de competitie na 3 wedstrijden staat online.

Dit seizoen 8 wedstrijden in de competitie waarvan je er 5 moet hebben mee gedaan om te worden meegenomen in het eindklassement.

21 januari 2018 - Splits van de 3e HOC'93 2017-2018


De splits van vandaag staan online. Op de Facebook-pagina van HOC'93 tref je tevens enkele foto's aan.

De splits vind je HIER.

10 januari 2018 - Nieuwe symbolen op de kaart

orienteringslopen - Nieuwe symbolen op de kaart
In 2017 heeft de IOF een nieuwe specificatie voor OL-kaarten, genaamd ISOM2017, goedgekeurd. 2017 gold als overgangsjaar en in 2018 moeten alle kaarten gebruik maken van deze nieuwe specificatie. Maar wat nu? Kun je nu ineens de OL-kaarten niet meer 'lezen'? Wees gerust, dit is zeker niet het geval maar er zijn zeker wel wat dingen veranderd. HOC'93 heeft de belangrijkste wijzigingen (in het Nederlands) op een rijtje gezet. We voegen ook een ISOM2017 kaart (No Man's Land) van Mapmore toe. Kun jij de nieuwe symbolen terugvinden?
Bereid je in ieder geval goed voor; de kaart van de volgende HOC'93 wedstrijd op 21 januari a.s. zal conform de ISOM2017 zijn.

Een pdf-versie van de belangrijkste wijzigingen vind je hier.

Ben je geïnteresseerd in de volledige ISOM2017? Kijk dan hier bij de IOF.

10 januari 2018 - Verrassingen tijdens de OLiebOLlen-OL

orienteringslopen - Verrassingen tijdens de OLiebOLlen-OL
HAPPY NEW YEAR!!!

Op Oudjaarsdag vond de traditionele OLiebOLlen-OL plaats in Meppel. Op de sprintkaart van de wijk De Oosterboer werden de deelnemers eerst op een uitdagende OL getrakteerd voordat ze aan de oliebollen mochten. Na een kort vrij postennet van 4 posten volgden 2 puzzels. Afsluitend kon er nog een korte normale OL worden gelopen. Vooral de 2e puzzel waarbij de kaart was opgedeeld in 12 door elkaar gehusselde fragmenten waarover de route was getekend, was een uitdaging. Deze puzzel zorgde voor de nodige hoofdbrekens maar kon uiteindelijk toch door een groot aantal deelnemers worden opgelost. Zie de foto's voor de 2 puzzels.

Traditiegetrouw bedankte de voorzitter, Ton Roos, na afloop van de OLiebOLlen-OL de vrijwilligers die zich in 2017 voor HOC'93 hebben ingezet. Zij kregen allemaal de overheerlijke HOC'93 wijn. Dames en heren bedankt voor jullie inzet en hopelijk kunnen we komend jaar ook weer een beroep op jullie doen.

Normaal gesproken worden de laatste oliebollen na de toespraak van de voorzitter opgegeten en vertrekt iedereen weer naar huis maar nu vroeg 1 van de leden (Klaas de Jong) het woord. Hij richtte zijn woorden tot de voorzitter en uiteindelijk de hele familie Roos. HOC'93 is in 1993 opgericht door Ton Roos en tot op de dag van vandaag is hij de motor van de vereniging ondersteund door de gehele familie Roos. Namens alle leden reikte Klaas een dinerbon uit aan Ton en zijn familie als blijk van grote waardering en dank. Wat een enorme verrassing. Namens Ton en familie alle leden van HOC'93 hartelijk dank voor dit geweldige gebaar!

10 december 2017 - Splits van de 2e HOC'93 2017-2018

orienteringslopen - Splits van de 2e HOC'93 2017-2018
Splits van de 2e HOC'93 2017-2018.
(de uitslagen staan onder het uitslagen menu)

Het was koud vandaag op Havelte-oost. Vanwege de sneeuwwaarschuwing jammer genoeg veel afmeldingen maar desondanks hebben de deelnemers die er waren kunnen genieten van een mooie wedstrijd. Na de wedstrijd konden we genieten van de warmte van het Hunehuis. Onder het genot van een kopje koffie of thee was het goed nakaarten.

Op 31 december a.s. luiden we traditiegetrouw het jaar uit met de OLiebOLlen-OL. Dit keer in Meppel op de sprint-kaart De Oosterboer.

Zie de kalender voor meer info en inschrijven. Ook niet HOC'93-ers zijn uiteraard van harte welkom.

Laat alle nieuwsberichten zien