40 jaar NOLB!

12 december 1982, de oprichtingsdatum van de NOLB. In de jaren voorafgaand (begin jaren zeventig) deed oriënteringslopen voorzichtig haar intrede in Nederland. Zwart-wit kaarten waarop het allemaal begon en langzaam de 1e kleuren kaarten. Een competitie in Nederland die alleen maar op Beekhuizerzand plaatsvond. 40 jaar geleden was de tijd rijp om de OL-ers in Nederland te verenigen in een landelijke bond, de Nederlands Oriënterings Loop Bond (NOLB). Een logische stap om de sport verder te ontwikkelen.

Wisten jullie dat onze huidige voorzitter (Ton) 1 van oprichters en 1e bestuursleden was. Met al ruime bestuurlijke ervaring bij o.a. een atletiekvereniging pakte hij de handschoen op en heeft hij dus feitelijk aan de basis gestaan van het oriënteren in Nederland. Zijn enthousiasme en liefde voor de sport had hij meteen al overgebracht op zijn vrouw en 3 kinderen waardoor het hele gezin vanaf de oprichting van de NOLB lid was.

Op 12 december 2022 was de hele familie Roos dus 40 jaar lid van de NOLB. Tijdens de jubileumwedstrijd van de NOLB die geheel in stijl in Harderwijk werd gehouden op 11 december 2022, kreeg de hele familie een oorkonde samen met nog 11 (?) andere leden die vanaf de oprichtingsdatum lid zijn. In 2013 was Ton al tot Lid van Verdienste van de NOLB gemaakt maar dit was eerlijk gezegd een beetje in de vergetelheid geraakt. Het huidige NOLB-bestuur heeft dit daarom weer in herinnering geroepen en bevestigd met een nieuwe oorkonde.

De hele familie in het zonnetje voor 40 jaar lid van de NOLB en nu (nog steeds) actief voor HOC’93.