Afsluiting van 2010 met de OLiebOLlen-OL


Net als de vorige competitiewedstrijd op Havelte-Oost konden de lopers tijdens de OLiebOLlen-OL weer volop door de sneeuw ploegen. Een besneeuwd bos geeft een mooi plaatje maar de uitdagingen zijn voor de lopers groter. Diverse paden en andere objecten zijn minder goed zichtbaar en het lopen door de sneeuw is zwaarder en soms gewoon glad. De lopers met de echte OL-schoenen zijn dan natuurlijk snel in het voordeel.

Deze OL geen strijd voor de competitie maar voor de eer en vooral de gezelligheid want na afloop is er koffie/thee/limonade EN …OLIEBOLLEN. (zelf gebakken door Liesbeth: bedankt!)

Enkele foto’s:

Tijdens de OLiebOLlen-OL is het ook tijd om de balans op te maken en vooruit kijken naar het nieuwe OL-jaar. In 2010 hebben we 11 ‘grote’ activiteiten georganiseerd: 7 competitiewedstrijden incl. 1 Nationale Competitie wedstrijd, het AllRound kampioenschap, een dubbelsprint en een trainingsloop. Daarnaast zijn we van start gegaan met de jeugdtrainingen waarvan er inmiddels al zo’n 6 zijn gehouden.
Daarnaast zijn al vele basisschoolleerlingen in Meppel en omgeving in aanraking gekomen met orienteren en kaartlezen. Nu maar hopen dat we deze leerlingen een keer bij een ‘echte’ OL in het bos mogen begroeten en misschien zelfs wel als lid van HOC’93.

2010 zijn we begonnen met een workshop baanleggen en aansluitend hebben de meeste van deze workshopdeelnemers ook al daadwerkelijk in 2010 hun ‘baanleg-debuut’ gemaakt. Hun inzet is tijdens de OLiebOLlen-OL beloond met een fles ‘HOC’93-wijn’. Baanleggers, bedankt!

Helaas hebben we de verenigingsestafette dit jaar moeten annuleren vanwege een beperkt aantal inschrijvingen. Maar niet getreurd, hij komt terug in een ander format met nieuwe regels.

Hiermee kunnen we meteen een doorkijk maken naar 2011. De kalender staat zo goed als vast. Tijdens de OLiebOLlen-OL is de folder met HOC’93 wedstrijden al uitgedeeld. Op de site zal de kalender ook worden gevuld. De baanleggers worden aan de diverse wedstrijden gekoppeld en dan kunnen we op naar 2011. 2011 brengt ons in ieder geval het NK Sprint. De locatie is nog niet defitief besloten maar het betreft in ieder geval een nieuwe sprintkaart. Daarnaast mogen we de Nationale Competitie in 2011 afsluiten met de Interclub. Voor de eigen competitie, de (jeugd)trainingen en andere activiteiten verwijs ik jullie graag naar de kalender.

Bedankt voor jullie deelname in 2010 en op naar een sportief 2011 vol met OL-avonturen………..

Namens het bestuur van HOC’93.

Splits zijn
hier te vinden, de uitslagen kunnen via de uitslagen pagina worden bekeken.