Eerste info 3-uurs estafette


Op donderdag 17 mei doen we een nieuwe poging om de 3-uurs estafette te organiseren. Zoals in de kalender te zien is vindt de wedstrijd plaats op dezelfde kaart als vorig jaar gepland, Havelte-Oost. Deze estafette is een mooie voorbereiding op het NK estafette dat twee weken later wordt gelopen op zondag 3 juni.

De precieze opzet van de estafette is te vinden in het HOC’93 wedstrijdreglement dat ook te raadplegen is bij de algemene wedstrijdinformatie in de kalender, maar hieronder is de opzet kort samengevat:

Teams bestaan uit drie personen, die ieder in drie uur zoveel mogelijk korte routes lopen. Deze routes variëren in lengte van 1100 – 2200m. Over het algemeen zijn de kortere routes ook technisch eenvoudiger. Het team bepaalt zelf de volgorde waarin ze de routes lopen. In totaal zijn er 12 routes af te leggen, met daarnaast voor snelle teams die binnen de drie uur finishen nog drie bonusroutes.

Er wordt gestart met een massastart, waarbij van elk team één loper start. Winnaar is het team met de meest gelopen routes na drie uur. Bij het afwerken van alle routes inclusief de drie bonusroutes binnen de drie uur geldt de snelste tijd. Voor het snelste team in elke categorie is er een prijs in natura. De categorieindeling is als volgt:

a. Mixed/dames t/m 38 punten cfm. NOLB puntentabel (p.17 en 18 van het NOLB Wedstrijdreglement);
b. Mixed/dames 39 t/m 49 punten cfm. NOLB puntentabel;
c. Heren t/m 38 punten cfm. NOLB puntentabel;
d. Heren 39 t/m 49 punten cfm. NOLB puntentabel;
e. Individueel 20 t/m 44 jaar;
f. Individueel 45+
g. Teams/deelnemers die niet binnen deze indeling vallen, lopen buiten mededinging.

Voor de lopers met lange adem is het ook mogelijk om individueel deel te nemen. Dit betekent niet dat er een verplichting is alle routes te lopen, maar men kan zoveel routes lopen als men wil.

De lopers die geen team bijeen kunnen krijgen, kunnen zich natuurlijk ook individueel inschrijven met de opmerking dat een team gezocht wordt. Als organisatie gaan we dan proberen teams te vormen.

Voor de jeugd is er een afzonderlijke OL van ongeveer 3km, technisch eenvoudig. Eventueel kan de organisatie ook enkele jeugdlopers begeleiden op hun route, zodat ouders kunnen deelnemen aan de estafette.

Inschrijven kan via de website, iedere loper dient individueel ingeschreven te worden, onder vermelding van teamnaam. Zoekt u een team dan kunt u dat zoals vermeld ook aangeven.

Er is besloten de wedstrijd door te laten gaan bij een deelname van minimaal 45 lopers. De deadline voor inschrijving ligt op zondag 13 mei, dan volgt ook uitsluitsel of de wedstrijd doorgaat. In de weken ervoor plaatsen we regelmatig een update met het voorlopige aantal deelnemers.

Mocht de wedstrijd niet doorgaan, dan wordt er alsnog een training georganiseerd voor de lopers die daar behoefte aan hebben.

We hopen op een mooie wedstrijd met genoeg deelnemers!