Foto’s dubbelsprint en kort verslag


Het was een prachtige lentedag tijdens de 7e Hoc’93 competitiewedstrijd. Op het programma stond een Dubbelsprint in de Oosterboer.

Veel HOC’93 leden vonden gelukkig de weg naar deze sprint in de wijk de Oosterboer. Vanaf het scoutinggebouw vonden de beide sprints plaats en op het grasveld voor het scoutinggebouw was het goed toeven tussen de 2 sprints.

Bijna de hele Nederlandse top 😉 bij de elite-heren verscheen aan de start in aanloop naar het NK Sprint eind juni. De kaarten zijn voor het NK nog lang niet geschud! De marges waren klein dus dat belooft spektakel tijdens het NK. De trainingsstage van Niels-Peter in Zwitserland leek zich uit te betalen door de 1e keer zeer kort (15 sec.) op zijn jongere broer Wouter te zitten. Wouter liep de 2e sprint als training op een rustiger tempo, terwijl Koen de 2e sprint op volle snelheid liep en juist de 1e sprint iets meer op techniek had gelet en 30 sec. achter de nr.1 finishte. De 2e sprint won hij echter met groot verschil. Herman Mooij volgde op beide sprint op niet al te grote achterstand waardoor hij toch een outsider is voor het NK.

Grote kans dat ook bij de oudere categorieën incl. de dames een spannende strijd ontstaat. Ook hier waren de verschillen tussen de concurrenten niet al te groot. Natuurlijk gaat het NK maar over 1 sprint dus de dubbelsprint geeft allicht een iets vertekend beeld maar het is zeker een indicatie.

Dankzij Frank Mensink was er ook de nodige jeugd van zijn ‘introductiecursus’ aanwezig en gelukkig een paar van onze eigen jeugdleden zodat we eigenlijk van jong tot ‘oud’ aan de start hadden staan.

Het NK Sprint vindt 26 juni a.s. plaats en wordt door HOC’93 georganiseerd. Na het NK sprint zal nog een 2e omloop worden aangeboden. Uiteraard hopen we vele HOC’93-ers aan de start te zien verschijnen. Schroom niet en schrijf je in!

De foto’s van de dubbelsprint staan online.

  • Photostream – Bekijk de HOC’93-Photostream op Flickr.com