HOC’93 succesvol op militair kamp.schap


Tijdens het Nationaal Militair Kampioenschap 2012 gingen twee nationale titels naar HOC’93-ers. Geke Bakker en Clemens Roos mogen zich een jaar lang Nationaal Militair Kampioen Oriënteren noemen.

Bij de Dames wist Geke Bakker met een ruime voorsprong de titel voor haarzelf op te eisen. Na twee mindere wedstrijden waaronder het NK Long Distance, had ze op tijd weer het goede gevoel terug. De ruim 5 km legde ze in 52.05 min. af. Hiermee was Geke ruim 12 minuten sneller dan de nummer 2. Joke Molenaar liep naar een verdienstelijke 5e plaats in 1.20.40. Bij de militaire kampioenschappen is er maar een dames-categorie waardoor dames van alle leeftijden tegen elkaar lopen. Buiten mededinging liep Bodil Marcussen mee. Ze wist uiteindelijk een 3e tijd te lopen (vlak achter de nr 2) in 1.04.52.

Bij de Heren Veteranen 1 wist ik dus zelf de titel op te eisen. Na een afwezigheid van enkele jaren vanwege blessureleed was het een weer geweldig gevoel om op het bovenste schavot te staan. Extra geweldig omdat ik overall (alle heren van senioren t/m veteranen 2 liepen dezelfde route) ook de snelste tijd liep nl. 59.46. Dag Marcussen liep in dezelfde categorie ook mee in het klassement. Met een tijd van 1.30.39 werd hij uiteindelijk knap 5e.

Erik Derks liep bij de heren Senioren naar de de 3e plaats in 1.31.13.

Bij de Veteranen 2 werd Anne Heikoop helaas gehinderd door het slechte weer. Vanwege de regen was zijn zicht op de kaart sterk verminderd en tot overmaat van ramp werd hij uiteindelijk gediskwalificeerd. Klaas de Jong liep buiten mededinging in 1.21.46 naar een 4e tijd. Onze penningmeester, Adriaan Baas, liep een tijd van 1.45.10 en kwam qua tijd in de 2e helft van het deelnemersveld uit.

En niet te vergeten natuurlijk: de baanlegging en controle was ook al in handen van HOC’93-ers, nl. Jurjen Blokzijl als baanlegger en Ton Roos als controleur. Je zou bijna denken dat het doorgestoken kaart was …. 🙂