IJzige wind op de Kale Duinen


Meer dan 50 deelnemers trotseerden de ijzige oostenwind die op de Kale Duinen vrij spel had. Wat zal de gevoelstemperatuur zijn geweest?

De baanlegger had juist deze keer besloten vooral het open duinlandschap van de Kale Duinen te gebruiken. Met deze wind erbij was dat een extra zware dobber. Desondanks is er over het algemeen hard gelopen. Ondanks de diverse stukken met zand is de beloopbaarheid toch wel erg goed. Zolang je goed kaartcontact houdt, kun je dan ook aardig stevig doorlopen.

Helaas heeft de een of andere onverlaat gemeend een post weg te moeten halen. De post vonden we later helemaal verbogen weer terug, verstopt onder een boomwortel onder het zand. Een uitstekend stukje oranje postzak zorgde ervoor dat we ‘m toch nog vonden op zo’n 200 meter van de post. Met SI er nog op! Gelukkig geen extra kostenpost voor de vereniging maar wel een domper op de wedstrijd voor route 1 en 3.

In de uitslag hebben we de leg naar post 112 en de leg erna uit de wedstrijd gehaald. Dit hanteren we als einduitslag. Mocht iemand hier bezwaar tegen hebben dan kunt u dit tot de start van de volgende Hoc’93 competitiewedstrijd in Veldhuizen kenbaar maken bij het secretariaat.

  • Uitslag – Bekijk de uitslag hier.

Er zijn ook nog wat foto’s gemaakt. Helaas werd de fotograaf wreed verstoord tijdens zijn werk en moest hij een vervangende post gaan plaatsen voor de weggehaalde post. Anders hadden we nog wat meer rood verkleumde (??) gezichten vastgelegd….

  • Photostream – Bekijk de HOC’93-Photostream op Flickr.com