Post 111 van de 1e NC


Foto: kaartfragment 111 met 2 gps tracks: dunne roze streep en onderbroken roze streep.

Dan post 111 in route 1, 2 en 3. Na afloop van de wedstrijd is er een protest ingediend waarin werd gesteld dat de post verkeerd stond. Na afloop heb ik als wedstrijdleider samen met Adriaan de post gecontroleerd. De conclusie was dat de post goed stond. De post stond bij het juiste object. Enige ‘probleem’ was dat de gehele situatie op de kaart zo’n 25 meter naar het oosten getekend had moeten worden. Zie het kaartje hieronder waar een tweetal gps-tracks op staan. Een van tijdens het labellen en een van het inhalen/controleren na afloop. Je ziet de beide tracks bij elkaar komen en daar heb ik een paskruisje geplaatst. Op basis van deze informatie heeft de wedstrijdcommissie van de NOLB besloten het protest af te wijzen/ongegrond te verklaren. Post stond bij het juiste object en het geheel heeft zich nog binnen de cirkel bevonden.

Hoc’93 betreurt het dat de verhouding op de kaart niet helemaal klopt en dit kan een loper tijdens een wedstrijd zeker merken. Het is achteraf makkelijk praten maar de situatie rustig beschouwend laat de situatie ondanks de 25m verschuiving weinig aan de verbeelding over. Vanuit de loop-/aanvalsrichting zou een loper na het perceel met de ondergroei en de eerste greppel in het normale open bos zo tegen de greppel van de post aan moeten lopen.

Via deze weg bieden we nog wel onze excuses aan, aan de lopers van route 1 dat zij een half uur op hun kaart hebben moeten wachten. Door een fout waren de routes niet uitgeprint. Bedankt voor jullie geduld en begrip!