Spannend slot van de competitie


Zondag 6 mei tijdens de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen (de lange sprint in Deventer) gaat het er in de meeste categorieën nog om. Bij de heren Senioren kan Herman Mooij Jan Land nog van plek 1 verdringen. Bij de Heren Veteranen A/B gaat het zelfs tussen Adriaan Baas, Karst Mooij en Edo Elzenga. Edo heeft misschien wel de beste papieren ondanks zijn 3e plaats. Van de drie kan hij 726 punten als slechtste resultaat wegstrepen waarmee hij de grootste sprong kan maken. Een goed resultaat morgen moet hij dan wel lopen, natuurlijk. Bij de dames Senioren kan Geke Bakker de 1e plek niet ontgaan. Na de compensatiepunten voor de organisatie van de wedstrijd in Oranjewoud te hebben toegevoegd haalt ze morgen de minimale 4 wedstrijden. Bij de Dames Veteranen A/B is de strijd ook nog open. Het gaat hier tussen Joke Molenaar (baanlegger in Deventer) en Bodil Marcussen. Voor Joke staan de punten vast omdat ze in de organisatie van de laatste wedstrijd zit. Bodil moet 734 punten scoren om Joke te passeren. Als laatste maken bij de meisjes beginners de zusjes Hanne en Lise Marcussen beide nog kans op de 1e plaats.

Al met al genoeg spanning morgen tijdens de lange sprint op de nieuwe kaart in Deventer. Geen hoge temperaturen volgens de voorspelling maar wel koopzondag in Deventer. Genoeg publiek dus die onze strijd kunnen bekijken.

Zoals hierboven al staat, was in de tussenstand de compensatiepunten voor de organisatoren van wedstrijden nog niet verwerkt. Dit is ondertussen wel gebeurd voor Hans vd Biggelaar, Adriaan Baas, Geke Bakker en Klaas de Jong. De exacte stand is zondag beschikbaar bij het secretariaat en z.s.m. na de laatste wedstrijd verschijnt de definitieve eindstand online.