Succesvolle workshop baanleggen.


Vrijdagavond 13 februari j.l. was het zover; de lang aangekondigde workshop baanleggen vond eindelijk plaats. Maar liefst 10 actieve leden van HOC’93 hadden zich opgegeven voor de workshop om meer te leren over het leggen van banen/het plannen van routes voor een oriënteringsloop.

Er waren in de workshop zowel leden die al eens banen hadden gelegd als ook leden die het nog nooit hebben gedaan en het in de toekomst willen gaan doen. Als vereniging zijn we hier natuurlijk zeer blij mee! Door het verschil in ervaring ontstond een goede interactie tijdens het uitvoeren van de opdrachten. Na eerst kort de regelgeving die voor de baanlegger van belang is te hebben behandeld, zijn in een actieve werkvorm de belangrijkste aandachtspunten voor het leggen van banen de revue gepasseerd. Van start tot finish en van lang en moeilijk tot kort en eenvoudig.

Het bestuur gaat zeker de vraag van de deelnemers oppakken om deze workshop een vervolg te geven waarmee we het niveau van de baanleggers nog verder omhoog kunnen brengen. Het evalueren van een daadwerkelijk georganiseerde wedstrijd door een van de workshopdeelnemers of het allemaal plannen van een route op dezelfde kaart met dezelfde start-finish zijn de mogelijkheden waar we nu al aan denken.

John, Evert, Wout, Hans, Adriaan, Koen, Bert, Joke, Dick en Jenny, bedankt voor de deelname en we kijken uit naar de resultaten als jullie de banen voor een wedstrijd gaan leggen. Jurjen en Ton bedankt voor de back-up tijdens de workshop.

-Clemens-