Succes voor HOC’93 tijdens NK

Naast een succesvolle organisatie van Het NK Relay was er ook nog sportief succes voor HOC’93. Het 1e team van HOC’93 met Erik, Tjitske en Richard wisten namelijk beslag te leggen op de 1e plek, Nederlands Kampioen. De Silva Cup ging helaas aan onze neus voorbij en werd een prooi voor KOVZ.
De weergoden waren ons helaas minder goedgezind. Het bos was al nat van de voorgaande nacht maar ook tijdens de wedstrijd viel er af en toe wat regen. Het mocht de pret niet drukken en na een uitleg van de wedstrijdleider gingen de ruim 20 teams om 10:30u van start. KOVZ kwam met 2 teams als eerste door, op de hielen gevolgd door Minor. Olifant en HOC’93 moesten al enkele minuten toegeven voordat hun 2 loper van start kon gaan. Bij de wissel naar de 3e loper lag KOVZ 2 ruim aan kop. Met zo’n 7 minuten voorsprong volgde Minor 1 als 2e team. HOC’93-1 volgde daar 1 minuut achter en Olifant 1 zat daar weer een minuutje achter. Bij de zichtpost (met nog een kilometer tot de finish) kwam HOC’93 verrassend als 1e door. Olifant zat er nog een tweetal minuten achter dus het beloofde spannend te worden. Een fout bij Olifant zorgde ervoor dat HOC’93 zonder problemen naar de titel kon lopen.

De Silva Cup met de klassering van de 3 beste teams per vereniging werd een prooi voor KOVZ. Ondanks het verlies van de titel kon KOVZ op deze manier toch een prijs mee naar huis nemen.